Ontmossen en coaten van leien- en pannendaken

Heeft u een mooi leien- of pannendak dat ontsiert wordt door algen en mos? Onderneem actie! U wilt immers niet dat de dakbedekking door het mos en de algen poreus gaat worden en bijgevolg de kans op een lekkend dak sterk toeneemt. Laat In-side-out u bijstaan.

Hoe gaan we tewerk? Vooreerst starten we met een grondige inspectie van uw dak. Gebroken of losse dakpannen en leien worden vervangen of hersteld. Vervolgens gaan we met een hogedrukreiniger het dak van algen en mossen ontdoen. Daarna besproeien we het dak met een milieuvriendelijk anti-mosproduct. Dit product kan niet verhinderen dat het mos en de algen terug opduiken, maar het zal merkbaar langer duren vooraleer dat gebeurt. Op deze manier wordt de levensduur van uw dak sterk verlengd.

In-side-out levert steeds proper werk af. De verwijderde mossen en algen die in uw dakgoten, op uw inrit … terechtkomen, ruimen we netjes op.

Wanneer de bovenste laag van uw dakpannen of leien te doorlatend geworden is, biedt ontmossen meestal geen soelaas meer. In dat geval kan In-side-out u helpen door uw dak eerst te ontmossen en vervolgens te coaten. Het coaten gebeurt met een moderne spuitinstallatie. We ‚schilderen’ 2 lagen: een grondlaag en een afwerkingslaag. Deze coating beschermt uw dak opnieuw vele jaren en het is bovendien goedkoper dan de kostprijs van een nieuw dak.