Spouwmuurisolatie

In de open ruimte tussen de buiten- en binnenmuren van uw woning gaat veel warmte verloren. Dat probleem kunt u verhelpen door die ‚spouw’ te isoleren.

In-side-out is uw partner voor de levering en plaatsing van spouwmuurisolatie. Voor het isoleren van de spouwmuren bieden we verschillende oplossingen: isolatieplaten bestaande uit glaswol of steenwol, PUR of polyurethaan (vloeistof die na enkele seconden uitschuift) en parels van geëxpandeerd polystyreen (EPS), ook wel piepschuim of isomo genoemd.

Wij kennen ons vak. De uitvoering van de isolatiewerken gebeurt heel nauwgezet. Wij werken uitsluitend met professionele machines en we stellen hoge eisen aan het isolatiemateriaal. Ons assortiment bevat dan ook enkel isolatieproducten van de hoogste kwaliteit, die vochtafstotend zijn en uitstekend presteren op het gebied van warmte-isolatie.

Enerzijds voeren we de isolatiewerkzaamheden uit voor nieuwbouwwoningen, anderzijds staan we ook in voor het na-isoleren van spouwmuren van bestaande woningen. De werkwijze bij na-isolatie van spouwmuren in de bestaande bouw is navenant gelijk aan deze bij nieuwbouw. Echter, om te bepalen of uw spouwmuren in aanmerking komen voor na-isolatie, zullen we deze in eerste instantie onderzoeken met een endoscoop. Daarna zullen we de diepte van de spouw nauwkeurig meten en nagaan of er eventueel bijkomende onderhoudswerken dienen uitgevoerd te worden.

Na het isoleren van uw spouwmuren zullen deze veel minder warmte verliezen. U zult merken dat uw wooncomfort verhoogt. Bovendien bespaart u energie dankzij de spouwmuurisolatie, wat gunstig is voor uw energiefactuur. Minder energieverbruik en bijgevolg lagere energiekosten. Dat is welgekomen in een tijd gekenmerkt door hoge stookkosten en klimaatverandering.

De kostprijs van spouwmuurisolatie dient u door de energiebesparing te beschouwen als een investering die u op termijn terugverdient. Bent u nog niet helemaal overtuigd? De overheid moedigt spouwmuurisolatie aan en subsidieert het bijgevolg. Mogelijk komt u in aanmerking voor premies en/of subsidies voor de isolatie van uw spouwmuren. Lees er meer over op de website van de Vlaamse overheid of surf naar www.energiesparen.be voor een volledig overzicht van alle steunmaatregelen.